Interim-management en advies

Naast specifieke services rond Methodische Aanpak Schoolverzuim en privacy en AVG ben ik ook beschikbaar als adviseur en interim-manager voor lokale
overheden en organisaties in het sociaal domein.

Met name in situaties waarin processen of teams niet werken zoals ze zouden
moeten werken, kom ik het beste tot mijn recht. Denk daarbij aan…

  • Veelvuldig of langdurig ziekteverzuim in teams of de organisatie.
  • Conflicten tussen management en medewerkers.
  • Werkprocessen die stagneren.
  • Een werksfeer waarbij vooral óver elkaar wordt gepraat in plaats van mét.

Vaak is de frisse blik van een ervaren en capabele buitenstaander precies wat nodig is om de zaak weer vlot te trekken.

Interim-management

Als interim-manager creëer ik samen met het team een cultuur van vernieuwing en verbinding, op basis van respect voor elkaar, voor overeenkomsten én verschillen. Het uitgangspunt: duurzame verandering, waarbij iedereen een bijdrage levert en verantwoordelijkheid neemt.

Organisatieadvies

Verandering is de enige constante factor. Hoe ga je als organisatie of team om met de interne en externe ontwikkelingen die voortdurend op jullie afkomen? Ik ondersteun graag in verandertrajecten als objectieve sparringpartner en adviseur.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw gemeente of organisatie? Of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen voor een op jullie situatie toegesneden implementatie? Stuur me een mailtje en ik neem snel contact met je op. Direct bellen (06 15151730) kan natuurlijk ook.

Klantervaring

"Lia heeft ruim 9 maanden als interim- teamleider van het Regionaal Bureau Leren West Brabant met visie en aandacht gewerkt aan de doorontwikkeling van het team.  Naast de dagelijkse aansturing, heeft zij helder geadviseerd over de doorontwikkeling van het regionaal bureau voor leerplicht en RMC en het optimaliseren van de aansluiting op het sociaal domein. Met enthousiasme en energie heeft zij in deze periode verbeterslagen gemaakt, werkprocessen geoptimaliseerd, het vertrouwen van het team een boost gegeven en ligt er een helder advies voor de doorontwikkeling. Lia daagt mensen uit om zelf invulling te geven aan hun taak en ambitie, verbindt de persoonlijke ontwikkeling van mensen met het organisatiebelang, houdt van aanpakken en doorpakken. Woorden die Lia typeren: verbindend, daadkrachtig, oog voor resultaat, oplossingsgericht en creatief.
Michiel Keulemans
- Afdelingshoofd Jeugd Gemeente Breda

Klantervaring

"Lia is een echt mensen-mens. Iemand die kijkt naar mogelijkheden en daar ook haar creativiteit voor inzet. Als zij iets aanpakt, doet ze dat met volle bevlogenheid. Ze is een fijne sparringspartner die zelf ook open staat voor feedback."
Chantal van Raak
-Omgevingsmanager GroenXtra bij diamant-groep

Over Mr Lia de Beer-van Weereld

Mijn ruime bestuurs- en managementervaring komt het best tot zijn recht in een omgeving waar de thema’s verandering, ontwikkeling en innovatie spelen.


Ik bereik met passie en energie resultaten sámen met anderen: de kracht van delen.

Mijn leiderschapsstijl wordt ervaren als sociaal, mens- en taakgericht met een gezonde dosis relativering en humor.

Ik weet mensen te motiveren en te verbinden aan gezamenlijke doelen en of thema’s en beschik over goede communicatieve vaardigheden. Ik werk
vanuit een visie die ik zichtbaar naar mijn omgeving uitdraag.

Daarnaast zijn mijn kenmerkende eigenschappen bruggenbouwer, klantgericht, daadkracht en doelgerichtheid.